יום שלישי, 14 בפברואר 2012

Bloody Mary- או: מי שם עגבניה במשקה שלי?

1.5 מנות וודקה (Smirnoff)
0.25 מנות מיץ לימון טרי
3 טיפות טבסקו
2 טיפות ווסטרשייר
מלח, פלפל לפי הטעם
4 מנות מיץ עגבניות
(תוספת אפשרית: כפית חזרת לבנה טריה)
מקל סלרי ופלח לימון לקישוט


בעברית: בלאדי מרי
קטגוריה: קוקטיילים קלאסיים
אלכוהול מוביל: וודקה
סוג כוס: גבוהה
דרך הכנה: בניה על קרח
טעם עיקרי: מלוח, חריף
צבע: אדום אטום
מתאים ל: אמצע הארוחה, בראנץ', על-האש


זהו קוקטייל קלאסי שמתוארך לאיזור תחילת שנות החמישים של המאה ה-20. אחד הקוקטיילים הראשונים שעשו שימוש בוודקה שרק הגיעה לארה"ב באותה תקופה.
מקור השם לא ידוע. יש טענות שנקרא ע"ש מלכת אנגליה ויש שאומרים שנקרא על שם מלצרית שעבדה במקום בו הוגש לראשונה (דבר די נפוץ).

הקוקטייל הזה די שנוי במחלוקת. מסוג הדברים שאוהבים או שונאים. אני אוהב. יש משהו בחריף\מלוח \חמוץ שבא טוב ליד הארוחה. זה קוקטייל די כבד וסמיך ויש בו משהו שמאוד שונה מקוקטיילים אחרים.

עם השנים התפתחו למשקה גרסאות נוספות, בהם החליפו את סוג האלכהול (לג'ין, טקילה או סאקי) או שנוספו עוד ירקות  מתחום חריף. לדוג': פלפל חריף, צ'ילי, חזרת וכדו'.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה