יום רביעי, 15 בפברואר 2012

Gin Sour- או: מדריך להכנת חמוצים.


2 מנות ג'ין יבש (Gordon`s)
0.5 מנות מיץ לימון טרי
0.5 מנות סירופ סוכר חלש (1:1) (בבקבוק יין)
תלתל לימון לקישוט



בעברית: ג'ין סאוור
קטגוריה: קוקטיילים קלאסיים, קוקטיילי סאוור
אלכוהול מוביל: ג'ין
סוג כוס: נמוכה
דרך הכנה: ניעור ומזיגה
טעם עיקרי: חמוץ-מתוק
צבע: צהבהב
מתאים ל: סתם יום של חול



אחד מהקוקטיילים הראשונים. קוקטיילי הסאוור מוזכרים בספרים מאמצע המאה ה-19 (1860 כזה) ומהווים אחד מאבני הדרך בתחום הקוקטיילים. קוקטייל סאוור מתאפיין במרכיב אלכוהולי בסיסי (כ-2 מנות), מיץ לימון (1-0.5 מנה), מרכיב מתוק (סירופ סוכר, סירופ רימונים, ליקר או מיץ- 1-0.5 מנה) ולעתים גם חלבון ביצה (מרכיב די נפוץ בקוקטיילים של אותה תקופה- מעניק לקוקטייל מן קצף יציב).

מבחינתי זהו קוקטייל בסיס. ברמן שלא יודע להכין סאוור (אפילו מחומרים סינתטיים) הוא סתם מלצר משקאות.
לצערי באמת ברוב הפאבים מכינים את הסאוור-ים מתרכיז מוכן, סוג של לימונדה משומרת, והדבר מורגש בטעם.

זהו קוקטייל פשוט להכנה, אלכוהולי במידה, עם טעם מאוזן בין החמוץ למתוק. ושווה להכין אותו בבית מלימון אמיתי.
בונוס נוסף הוא שניתן להכין סאוור עם כמעט כל בסיס אלכוהולי שקיים- וודקה, וויסקי, רום או ליקרים. (כולל השילוב המפורסם בין הפייג'- ליקר בטעם תאנים- לסאוור. שלטעמי מתוק מדי).

תגובה 1: