יום חמישי, 1 במרץ 2012

Leap Year- או: שנה מעוברת

2 מנות ג'ין לונדוני יבש (Beefeater)
0.5 מנה וורמוט מתוק (Cinzano Bianco)
0.5 מנה ליקר תפוזים (Cointreau)
0.25 מנה מיץ לימון
תלתל לימון לקישוט (הוספתי גם תלתל תפוז)


בעברית: שנה מעוברת
קטגוריה: קוקטיילים קלאסיים
אלכוהול מוביל: ג'ין
סוג כוס: מרטיני
דרך הכנה: ערבוב וסינון
טעם עיקרי: מתקתק לא מוגדר
צבע: לבן עכור


זהו קוקטייל שנוצר במלון סבווי המפורסם במסיבה שנערכה שם בשנת 1928 לכבוד השנה המעוברת (שנה בה יש 366 יום עקב הוספת היום ה-29 לחודש פברואר).
היום הוא ה-29 בפברואר ולכבוד זה החלטתי להכין את המשקה הזה.
המרכיבים של המשקה אופייניים מאוד לתקופה של שנות השלושים בארה"ב וכנ"ל הסגנון היבש יותר של המשקאות (לעומת העשורים האחרונים בהן מצליחים יותר קוקטיילים מתוקים).
בטעימה של המשקה ישר קפץ לאף הריח העז של הוורמוט (לא ריח נעים בהכרח). הטעמים משתלבים היטב אך יש למשקה טעם אלכוהולי חזק מדי (וזה אחרי שהורדתי קצת מכמות הג'ין). לא יכול להגיד שיצאתי מרוצה.
אבל לאחר כמה דקות- כאשר המשקה קצת התחמם- הטעם שהוביל היה דווקא של ה'קוונטרו' ואז התחלתי להנות ממנו יותר. אני ארשום לעצמי שצריך עוד לנסות לשתות אותו בטמפ' החדר ואולי להוסיף קצת מהלימון.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה