יום ראשון, 15 באפריל 2012

Million Dollar- או:לו הייתי רוטשילד

1 מנה ג'ין יבש (Gordon`s)
1 כפית וורמוט מתוק (Cinzano Blanco)
1 כפית וורמוט יבש (Martini Extra Dry)
2 מנות מיץ אננס לא מתוק
מעט חלבון ביצה
הטזה ביטר אנגוסטורה
פלח אננס לקישוט

באנגלית: מליון דולר
קטגוריה: קוקטלים קלאסיים
אלכוהול מוביל: ג'ין
סוג כוס: מרטיני
דרך הכנה: ניעור וסינון
טעם עיקרי: מתוק
צבע: צהוב

המליון דולר הוא קוקטייל קלאסי נוסף שנוצר בתחילת המאה העשרים על ידי הברמן- Tong Boon במלון ראפלס בסינגפור. אך בעוד ה-"סינגפור סלינג" הוא אחד הקוקטיילים המוכרים ביותר בעולם (למרות שגם אותו כבר לא מזמינים כ"כ) הקוקטייל השני שלו קצת נשכח. ניתן לראות כאן את הערבוב המוכר של הג'ין והוורמוט שנמצא בהרבה קוקטיילים של התקופה וכן את השימוש בחלבון ביצה- שג"כ היה נפוץ ביותר באותם זמנים- שמעניק לקוקטייל מן מרקם סמיך וכך מעטה של קצף מלמעלה.
כבר יצא לי להכין מספר קוקטיילים באותו סגנון והתפלאתי לראות שלמרות שהאננס כאן לא כל-כך מתוק לקוקטייל יצא בכל זאת טעם אננס מתקתק (אם כי לא מספיק), אני חושב שהאננסים בסינגפור מתוקים יותר וכך היה צריך להיות גם הקוקטייל (בכל אופן, מיץ אננס לא היה מתאים כאן כי המתיקות היתה משתלטת. צריך למצא מיץ לא ממותק או להוסיף כפית סירופ סוכר).
שורה תחתונה, זה קוקטייל קייצי, אלגנטי והטעמים מתחברים היטב אך האננסים הטריים שכאן לא מתאימים והקוקטייל הזה לא שווה את המחיר שלהם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה