יום ראשון, 3 ביוני 2012

Gimlet-או: חיסון חמוץ

רכיבים:
1.5 מנות ג'ין יבש (Beefeater)
1 מנה מיץ לימון
1 כפית אבקת סוכר
פלח לימון לקישוט.

 באנגלית: גימלט
קטגוריה: קוקטיילים קלאסיים
אלכוהול מוביל: ג'ין
סוג כוס: מרטיני
דרך הכנה: עירבוב וסינון
טעם עיקרי: חמוץ
צבע: שקוף עכור

הגימלט הוא עוד אחד מהקוקטיילים הקלאסיים שנוצרו במאה  ה-19. הקוקטייל נקרא כנראה על שמו של רופא מהצי הבריטי שחיפש דרך לשכנע מלחים לשתות מיץ לימון- ויטמין C- כדי להתחסן מפני צפדינה. הדרך הטובה לשכנע מלחים לשתות משהו הוא כמובן לערבב אותו באלכוהול, ג'ין במקרה הזה. בשנות השישים של המאה ה-19 הומצא תרכיז של ליים מרוכז (Lime Cordial) וגם אותו נהגו המלחים לערבב בג'ין. במתכונים המקוריים מופיע-Lime Cordial של Roses במקום מיץ לימון וסוכר. מדובר בעוד קוקטייל עם השילוב הנפוץ של אלכוהול + טעמי לימון ולכן כשטעמתי אותו הופתעתי לטובה. למרות השימוש בג'ין חזק מדי לטעמי היה למשקה טעם של לימונדה חמוצה מאוד וזה כיסה במעט על טעמי הג'ין. מתאים למי שאוהב את הסוכריות אומץ החמוצות ואפשר פשוט להוסיף יותר סוכר.

כמה הערות:
למשקה קיימת גם גרסה עם וודקה במקום הג'ין (לא ניראה לי חידוש משמעותי).
ניתן ונראה לי שעדיף להחליף את האבקת סוכר בסירופ סוכר (כחצי מנה או לפי הטעם).
ניתן כמובן להכין Lime Cordial אולי אני אנסה זאת בעתיד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה