יום ראשון, 24 ביוני 2012

Honolulu- או:יופי טרופי

רכיבים:
2 מנות ג'ין יבש (Beefeater)
0.5 מנה מיץ תפוזים
0.5 מנה מיץ אננס
0.25 נמה מיץ לימון
0.25 מנה סירופ סוכר
1 התזה ביטר אנגוסטורה
כתר סוכר ופס תפוז לקישוט.

באנגלית: הונולולו
קטגוריה: קוקטיילים קלאסיים
אלכוהול מוביל: ג'ין
סוג כוס: מרטיני
דרך הכנה: ניעור וסינון
טעם עיקרי: מתקתק
צבע: כתום בהיר.

הקוקטייל הונולולו שמופיע בספר הקוקטיילים של מלון סבווי הוא עוד אחד מהקוקטיילים שהיו מפורסמים בשנות העשרים של המאה שעברה וכיום נשכחו לגמרי. מדובר בקוקטייל שהיה פופולארי מאוד בבארים ומסעדות באיזור החוף המערבי של ארה"ב (בעיקר בהוליווד ווגאס) וכנראה שם גם מוצאו. שמו ניתן לו ככל הנראה בגלל השימוש בפרי אקזוטי- אננס, שבשילוב עם התפוז יוצר טעם מתוק מעניין.

כשניגשתי להכין את הקוקטייל הזה לראשונה ציפיתי לעוד קוקטייל בסגנון מרטיני, כלומר קוקטייל יבש עם רמיזות לטעמי פרי (בבלוג זה כבר מופיעים כמה וכמה כאלה). אבל הופתעתי ואני חייב לציין שמדובר באחד הקוקטיילים הטובים שיצא לי לטעום לאחרונה. מדובר בקוקטייל אלגנטי ביותר. בעל צבע כתום מרשים. וטעמי הפירות שמרככים אפילו את הג'ין הגס בו השתמשתי ויוצרים קוקטייל מאוזן וטעים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה