יום חמישי, 12 ביולי 2012

Mojhito- או: הקובני המפורסם


מרכיבים:
2 מנות רום קובני לבן
חצי ליים חתוך לפלחים
6-8 עלי נענע
1 כפית אבקת סוכר
סודה
גלגל ליים לקישוט

באנגלית: מוחיטו
קטגוריה: קוקטלים קלאסיים
אלכוהול מוביל: רום
סוג כוס: גבוהה
דרך הכנה: מעיכה עדינה ובניה על קרח
טעם עיקרי: חמוץ\מתוק
צבע: שקוף

המוחיטו הוא אחד הקוקטיילים המוכרים ביותר כיום אבל המקור שלו לא ממש ברור. מהמרכיבים שלו ניתן לשער שמקורו באיזור הקריבים (אולי בקובה-בגלל הדמיון במרכיבים לדקירי). הוא היה עוד אחד מהקוקטיילים האהובים על הסופר המינגווי (שהתגורר בקובה, כך שאני משער שיצא לו לשתות יותר מכמה כאלה).

המוחיטו המקורי פחות מתוק מאיך שנהוג להכין אותו כיום (לפחות בבארים בארץ) ולטעמי ככה לא מטשטשים לגמרי את טעמי הרום וגם הטעם יותר מוצלח. מדובר בקוקטייל חמצמץ ומרענן ביותר (מי שאוהב מתוק כמובן יכול להוסיף עוד סוכר וגם אני לפעמים מוסיף עוד חצי מנה סירופ סוכר למתכון המקורי).


דרך ההכנה שלו שונה מעט מהבניה הרגילה על הקרח שכן אנחנו משתמשים כאן גם בעלים וגם בפרי, לכן אני יחרוג ממנהגי וארחיב.
דבר ראשון נכניס חצי ליים חתוך לחתיכות לכוס (אני לא מצליח למצא ליים לכן נאלץ להשתמש בלימון) ונמעך אותו בעדינות בעזרת כותש- אנחנו לא רוצים לפרק לו את הצורה, רק להוציא ממנו את מיץ ואת השמנים הארומטיים מהקליפה. דבר שני ניקח את העלים ביד ניתן להם כמה מחיאות כף ונזרוק לכוס- זו הדרך הטובה ביותר להעיר להם את הטעם מבלי לקרוע אותם. כעת נוסיף את הסוכר ונערבב טוב עם המיץ. נוסיף קרח רום וסודה ונערבב היטב.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה