יום חמישי, 19 ביולי 2012

Southside- או: המרענן של המאפיה הדרומית

מרכיבים:
1.5+ מנות ג'ין יבש
0.75 מנה מיץ לימון טרי
1 מנה סירופ סוכר
7-8 עלי מנטה

באנגלית: סאות'סייד- הצד הדרומי
קטגוריה: קוקטלים קלאסיים
אלכוהול מוביל: ג'ין
סוג כוס: מרטיני
דרך הכנה: ניעור וסינון
טעם עיקרי: חמוץ\מתוק
צבע: צהבהב

הקוקטייל מתוארך לתקופת היובש, כלומר שנות העשרים של המאה שעברה. המקור לא ידוע ונקשרו אליו כמה סיפורים שמנסים להסביר את מוצאו. הסיפור הראשון ממקם את המצאת המשקה בשיקגו. באותה תקופה הפשע המאורגן מבוסס מאוד בעיר וכמובן שכל מכירת המשקאות האלכוהוליים האסורים עוברים דרכו (למי שראה אימפריית הפשע- זו התקופה וזה המקום בו התחיל וגם אל קפונה) ומכיוון שאי אפשר סתם כך למכור אלכוהול בגלוי הכנופיות מנסות להסוות את מכירת המשקאות כמכירת משקאות תמימים- החבורות הצפוניות מכורו אותו כגי'נג'ר אייל בעוד שהכנופיות הדרומיות מכרו אותו כמיץ לימונים ומכאן שמו.
הסיפורים האחרים מעניינים פחות- קיימת טענה שהוא נימכר במועדון בשם זה בלונד איילנד או במועדון 21 המפורסם במנהטן.

כך או כך מדובר במשקה חמוץ וטעים שמאוד מזכיר בטעמו לימונענע וטעמי הג'ין נבלעים היטב במשקה.
בעיה אחת שהתעוררה לי היא כל הלכלוכים במשקה. צריך לזכור שכאשר מנערים עלים או פירות הכל נמעך ונכתש בתוך השייקר והבלאגן הזה מלכלך לנו את המשקאות. הפתרון לזה הוא סינון כפול, כלומר בנוסף למסננת המובנת בשייקר שנועדה לסנן את הקרח, אנחנו נרצה למזוג לכוס משקה כזה דרך מסננת צפופה יותר (מובן שמיד רצתי לקנות אחת ויותר תקלה כזו לא תחזור על עצמה) לרוויה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה